POPULĀRIE RAKSTI

  • Ģerānijas  ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums
    Ģerānijas ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums

    Ģerānijas ēterisko eļļu ar brīnišķīgu ziedu, rožu un vieglu augļu aromātu iegūst no ģerānijas smaržīgajām lapām un stublāja.Pasaulē ir ap 700 ģerānijas sugu, tomēr tikai 10 no tām ir piemērotas ēteriskās eļļas iegūšanai. Ēteriskā eļļa ir populāra klasiskajā aromterapijā, labi izpētīta, ar senu vēsturi.Ģerānijas, no kurām iegūst šo ēterisko eļļu, aug karstā klimatā, visbiežāk Āfrikā. Tur augs uzņem daudz saules gaismas, siltuma un maz lietus, tāpēc nogatavina ēterisko eļļu ar pilnīgi citādu...

    Vairāk
  • VITAMĪNS C
    VITAMĪNS C

    Plosoties vī-ru-siem visapkārt, pienācis laiks parunāt par vitamīnu C, kas jau sen pazīstams kā lielisks līdzeklis imūnsistēmas stiprināšanai!!!️ Vai esat dzirdējuši par liposomālajiem vitamīniem? Ja nē, tad šis raksts ir domāts tieši Jums!

    Vairāk
  • Aromterapija pirtī
    Aromterapija pirtī

    Kā pielietot aromterapiju pirtī?

    Vairāk
  • Kā izvēlēties ēterisko eļļu difuzoru?
    Kā izvēlēties ēterisko eļļu difuzoru?

    Saņemam ļoti daudz vestuļu ar jautājumiem, kā tad izvelēties pareizo difuzoru, uz ko ir jāvērš uzmaība un vispār ar ko tie atšķiras. Dalamies ar jums ieteikumos lai šī izvēlē būtu daudz vieglāka!

    Vairāk
  • Kāpēc raud jaundzimušais?
    Kāpēc raud jaundzimušais?

    Raudāšana ir vienīgā iespēja, ko jaundzimušajam daba ir devusi, lai izteiktu savas vajadzības, neapmierinātību un jūtas. Paaugušam mazulim atklājas arvien vairāk dažādu komunikācijas veidu (ķiķināšana, smaids, mīmika u.c.), taču jaundzimušajam (0-28 dienas vecs mazulis) vienīgais veids, kā parādīt vecākiem, ka kaut kas nav kārtībā ir raudāšana. 

    Vairāk
  • Ilangilanga (smaržīgās kanangas) ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums
    Ilangilanga (smaržīgās kanangas) ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums

    Īpaši salda, ziedu aromāta ēteriskā eļļa ir īpaši populāra starp jutekliskām, sievišķīgām, sevi mīlošām sievietēm. “Ilangilang” filipīniešu valodā nozīmē “ziedu zieds”. Smāržīgās kanangas ēteriskā eļļa tiek iegūta no brīnišķīgiem dzeltenas krāsas kanangas ziediem. Šī ārkārtīgi vērtīgā ēteriskā eļļa tiek izmantota kā afrodiziaks - līdzeklis, kas stimulē seksuālo potenci. Dievišķīgo aromāta eļļu var izmantot guļamistabas aromātizēšanai, erotiskai, relaksējošai masāžai.

    Vairāk
  • Greipfrūta ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums
    Greipfrūta ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums

    Laba garastāvokļa, saules gaismas un pozitīvisma degbumba! Greipfrūta smarža ir silta, citrusaina, atsvaidzinoša un vasarīga. Greipfrūta ēteriskajai eļļai ir stimulējoša, tonizējoša iedarbība. Uzlabo garastāvokli, aizbiedē sliktās domas, palīdz atbrīvoties no sezonālās depresijas. Palīdz koncentrēties strādājot vai studējot (iztvaikojiet darba vietā). Greipfrūta eļļa labvēlīgi ietekmē gremošanas sistēmu un palīdz izvadīt toksīnus no ķermeņa. Literatūrā aprakstīts, ka greipfrūta ēteriskā eļļa...

    Vairāk
  • Priedes ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums
    Priedes ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums

    Priedes ēteriskā eļļa tiek iegūta no priežu skujām un čiekuriem. Atsvaidzinošais dabas, apstādījumu, priežu meža un sveķu aromāts mierina un nodrošina atpūtai, relaksēšānai. Mūs bieži piesaista priežu meži: harmoniska, tīra vide. Pastaiga priežu mežā palīdz aizmirst nogurumu, stresu, atgūt spēkus. Tādas pašas īpašības ir arī priedes ēteriskajai eļļai. Tā ir īpaši piemērota daudz un smagi strādājošiem, stresa pārņemtiem cilvēkiem. Brīnišķīga dāvana aizņemtam cilvēkam ar daudziem pienākumiem un...

    Vairāk
  • Vējbakas un aromterapija
    Vējbakas un aromterapija

    Uz vēstulēm un zvaniem atbildošas meitines, man lika uzrakstīt rakstu par vējbakām un aromterapiju, jo pavasarī mēs vienmēr saņemam daudz jautājumu par šo tēmu Kā žāvēt pūslīšus? Kā mazināt niezi? Kā rūpēties par izsitumiem? Kā atjaunot ādu un imūnsistēmu šīs nepatīkamās slimības gadījumā? Kā samazināt rētas? Šodien īsi un skaidri par vējbakām un to ārstēšanu ar dabīgiem līdzekļiem. Viss tiek pārbaudīts personiski un patiešām darbojas!

    Vairāk
  • Aromterapijas receptes ērču atbaidīšanai
    Aromterapijas receptes ērču atbaidīšanai

    Mūsu valsts ģeogrāfiskās atrašanās vietas un klimatisko apstākļu dēļ ir īpaši labvēlīga ērču, mazu, bet mānīgu radību, kas izplata nopietnas slimības, kas var atstāt nepatīkamas atlikušās parādības, vairošanai un uzplaukumam. Domājot par ērcēm, mēs vienmēr atceramies teicienu: "Svarīgs nav izmērs, bet trieciens." Vienkārši padomājiet: tik maza būtne izraisa tik bīstamas slimības! Tāpēc siltajā sezonā ir vienkārši svarīgi aizsargāt visus ģimenes locekļus, ieskaitot dzīvniekus, no ērcēm.

    Vairāk
  • Rozmarīna ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums
    Rozmarīna ēteriskās eļļas īpašības un pielietojums

    Siltais, pikantais rozmarīna aromāts ir labi pazīstams Vidusjūras virtuves cienītājiem. Šī reģiona kultūrā rozmarīns jau sen tiek izmantots ne tikai ēdiena garšai, bet arī apkārtējās vides tīrīšanai rituālu vietās. Tiek uzskatīts, ka rozmarīna aromāts palīdz atvairīt ļaunos garus, kā arī enerģētiski attīrīt vidi. Gudras mājsaimnieces pat šajās dienās pēc vispārējas mājas uzkopšanas iztvaiko rozmarīna ēterisko eļļu!

    Vairāk
  • Frankincenses ēteriskās eļļās īpašības un pielietojums
    Frankincenses ēteriskās eļļās īpašības un pielietojums

    Frankincense populārs, mūsdienīgs bosvēliju ēteriskās eļļas nosaukums, kurš nāk no franču valodas.

    Vairāk
Showing 13 to 24 of 122 (11 Pages)